5 DANA AVIONOM / 4 NOĆENJA        

22.mart – 26. mart 2024.

DIREKTAN LET „AIR SERBIA“

PORTO – GIMAREŠ – BRAGA – LISABON – SINTRA – CABO DE ROKA – KAŠKAIŠ – EŠTORIL

Porto je jedan od najstarijih gradova u Evropi. Grad mostova, Nepobediv grad, Severna prestonica neki su od nadimaka Porta a iza svakog se krije fantastična priča. Tripeirosi – stanovnici grada porta, dočekaće vas sa širokim osmehom, raširenih ruku i otvorenog srca. Upoznaće vas sa bogatom istorijom, turističkim atrakcijama, sa mestima gde možete probati najautentičniju hranu i vina, iskusiti odličan noćni provod. Porto je grad po kom je cela država dobila ime kao i jedno od najpoznatijih vina u svetu. Potom idemo u Lisabon koji je sigurno jedan od najneverovatnijih gradova Evrope. Prestonica Portugalije privlači svojom energijom milione ljudi iz celog sveta. Ne zna se kada je lepše, da li tokom leta, proleća, zime ili jeseni. Svako godišnje doba u divnom Lisabonu izgleda drugačije. Ambijenti starog grada su nestvarni, portugalska kuhinja je sjajna, monumenti su impresivni, a tek vino... Divna Portugalija vas čeka.

 

22.03.

26.03.

Hotel 3* 

snižena cena

699€

Hotel 3*

redovna cena

749€
Cena aranžmana uključuje:
 • Povratnu avionsku kartu na relaciji Beograd – Porto i Lisabon – Beograd sa uključenim aerodromskim taksama, TSC-om, ručnim prtljagom do 8 kg i redovnim prtljagom do 23 kg
 • 2 noćenja sa doručkom ( „buffet“/samoposluživanje/“švedski sto“) u hotelu sa minimum 3* u Portu
 • 2 noćenja sa doručkom ( „buffet“/samoposluživanje/“švedski sto“) u hotelu sa minimum 3* u Lisabonu (na liniji metroa)
 • Smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta, krevet na sprat ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • Usluge vodiča – pratioca grupe
 • Transfer aerodrom Porto – hotel
 • Transfer hotel – aerodrom Lisabon
 • Razgledanje Porta prvog dana putovanja
 • Razgledanje Lisabona trećeg dana putovanja
 • Organizacione troškove
Cena aranžmana ne obuhvata:
 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte nepomenute u programu
 • Troškove obaveznog međunarodnog putnog osiguranja (može se dobiti u agenciju po ceni od 800 din. za uzrast 17-70 god.; stariji od 70 god., plaćaju polisu 1500 din.)
 • Ostale nepomenute usluge
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 160 €
 • Obaveznu doplatu za turističku taksu u iznosu od 20 € po osobi – na licu mesta
 • DOPLATU ZA YQ i YR taksu za gorivo avionske kompanije. Visina iznosa doplate za gorivo zavisiće od poskupljenja cene goriva pred realizaciju leta u odnosu na ugovorenu) koje se plaćaju u dinarskoj protivvrednosti u agenciji (takse su podložne promenama) – trenutno taksa iznosi 10 € po osobi!
 • Fakultativne aktivnosti navedene u programu putovanja (prijava je obavezna u agenciji, a plaćanje izleta je na licu mesta; minimalni broj potreban za realizaciju svakog programa iznosi 15 prijavljenih putnika). Fakultativne izlete organizije inopartner:
 • Celodnevni izlet Gimareš i Braga – 75 €
 • Poludnevni izlet Belem, prema programu – 40 €
 • Celodnevni izlet Sintra– Kabo da Roka - Kaškaiš , prema programu – 70 €

HOTEL „BLACK TULIP“ 4****, PORTO, ili sličan https://www.hotelblacktulip.pt/en/

Hotel Black Tulip je hotel sa 4 zvezdice koji se nalazi u kvartu Vila Nova de Gaja, na 10 minuta vožnje metroom od centra Porta. Ovaj elegantan i moderan hotel ima restoran i bar na licu mesta. Sve sobe hotela Black Tulip moderno su opremljene i dekorisane. Raspolažu sa televizorom sa ravnim ekranom i kablovskim kanalima, klima-uređajem i radnim stolom. Privatno kupatilo ima kadu, besplatne toaletne potrepštine i vagu. Doručak se služi u restoranu hotela. Gosti imaju mogućnost i a la carte servisa u hotelskom restoranu. Gostima hotela je na raspolaganju recepcija koja radi 24 sata. Međunarodni aerodrom Porto udaljen je 21 km od hotela Black Tulip.

 

HOTEL „ROMA“ 3***, LISABON, ili sličan https://www.hotelroma.pt/en/?partner=7649

Hotel je smešten u ekskluzivnom lisabonskom okrugu Alvalade u blizini mnogih pozorišta i restorana, hotel Roma nudi prostrane sobe sa besplatnim bežičnim internetom. Poseduje restoran na licu mesta koji služi internacionalna jela. Sve sobe hotela Roma imaju satelitsku televiziju, radni sto i sopstveno kupatilo sa kadom. Neke vrste soba imaju i privatni balkon i odvojeni prostor za sedenje. Restoran Roma nudi raznovrstan meni jela, pored finog izbora portugalskih vina. Dostupna je i room service. Hotel je udaljen samo 5 minuta hoda od stanice metroa Roma, a do aerodroma Portela u Lisabonu može se stići za 10 minuta automobilom.

PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 50%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 50% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u evrima, a obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.10.2024.
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 50% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.-tog u mesecu, a najkasnije do 20.10.2024.
1. DAN (petak 22.mart) BEOGRAD - PORTO     

Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ 2h pre leta. Prijava za let kompanije „AirSerbia“. Let za Porto u 07.50h. Sletanje u Porto u 10:35h. Transfer do grada I obilazak PORTA, jednog od najšarenijih gradova Evrope. Obići ćemo deo grada Riberia, jedan od najslikovitijih delova grada, koji je pod zaštitom UNESCO-a, katedralu Porta, Bolsa palatu, crkvu sv. Franciska, Kristalnu Palatu, trg Umberta Delgada, jednu od najlepših železnikih stanica Sao Bento, knjižaru u kojoj je J.K. Rouling pisala Harry Potter-a. Transfer do hotela. Smeštaj. Odmor. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i individualni povratak u hotel. Noćenje.

2. DAN (subota. 23. mart) PORTO 

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet do gradića Gimareš i Braga. GIMAREŠ je mesto koje je kolevka portugalske nacije i prva prestonica kraljevstva. Obilazak gradskog jezgra i palate vojvode od Braganse. Nastavljamo poutovanje do BRAGE, grada koji je za vreme rimskog carstva bio glavni grad Galicije. Obilazimo katedralu i svetilište Bom Žezus, koje se nalazi na brdu koje dominira iznad grada. Do svetilišta vodi prelepo barokno stepenište, na čijem vrhu se nalazi vidikovac sa pogledom koji oduzima dah. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN(nedelja 24. mart) PORTO - LISABON 

Doručak. U 08.00h polazak za LISABON, vožnja kroz unutrašnjost Portugala. Dolazak u Lisabon, smeštaj u hotel. U dogovoreno vreme polazak u panoramski obilazak grada metroom. Tokom našeg obilaska videćemo istorijsko jezgro grada: Trg Markes de Pombal, park Eduardo VII, Avenida Liberdade, Trga obnovitelja, Trg Rossio, Trg Komersio, Alfama... Katedrala Se, vidikovac Slobodno vreme za individualne aktivnosti i individualni povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN (ponedeljak 25. mart) SINTRA – KABO DA ROKA - KAŠKAIŠ 

Doručak. Slobodno vreme ili polazak na celodnevni fakultativni izlet u 08.00h. Odlazak u SINTRU vekovnu letnju rezidenciju portugalskih kraljeva. Brdima koje okružuju mesto dominiraju zidine mavarskog utvrđenja. Obilazak starog gradskog jezgra, Nacionalne palate izgrađena na temeljima stare iz 15.veka, trga Republike… Slobodno vreme za šetnju i predah. Potom je predviđen odlazak do najzapadnije tačke Evrope, KABO DE ROKA, čije su geografske kordinate simbolično ispisane na kameni obelisk. Nastavak fakultativnog izleta putovanjem kraj idilične obale Eštorila - mondenskog mesta poznatog po Kazinu i prelepoj plaži Tamariž. Dolazak u divno letovalište KAŠKAIŠ. Po dolasku kraći obilazak i slobodno vreme za ručak i kupanje u okeanu na gradskoj plaži. Polazak a Lisabonu oko 17.30h. Slobodno vreme za šetnju u centru grada. Mogućnost vožnje trajektom rekom Težo i obilazak statue Hrista Kralja. Fakultativni izlazak na večeru u jedan od poznatih Fado klubova. Noćenje.

5. DAN (utorak 26. mart) LISABON (Belem) 

Doručak. Odjava iz hotela do 09.00h. Slobodno vreme za indivudualne aktivnosti ili polazak na poludnevni fakultativni izlet u gradsku četvrt BELEM. Vožnja autobusom i obilazak samostana Svetog Žeronima, remek delo manuelske arhitekture koje je stavljeno na listu svetske baštine UNESCO... Obilazak Belem četvrti na obali reke Težo, mesto koje je povezano sa velikim geografskim otkrićima, Belem kula za koju su bili vezani svi brodovi koji su kretali na velika putovanja, Spomenik geografskim otkrićima. Predah u čuvenoj poslastičarnici Pasteis de Belem uz tradicionalne klolače. Panoramski osvrt na most 25. Aprila, spomenik Hrista Kralja, muzej arhitekture MAT, ušće reke Težo u Atlanski okean. Transfer do aerodroma oko 15.00h Prijava za let za Beograd. Let u 17.10h. Sletanje u Beograd u 22.00h. Kraj putovanja.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta.

ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 20 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad, matični broj 20024925. Licenca broj: OTP A-70/2021. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu BANKARSKU GARANCIJU br. 04777-02-0251472 (osigurana suma u visini od 100.000€) „UNI CREDIT BANK SRBIJA AD BEOGRAD“.

Cenovnik broj 2 od 09.01.2024.