2 DANA AUTOBUSOM / 1 NOĆENJE
31. DECEMBAR 2021. – 1. JANUAR 2022.
MOKRA GORA – DRVENGRAD – VIŠEGRAD – ČAČAK

 

Bosna. Koliko samo tuge u ovoj zemlji ima, ali i radosti života. Koliko samo minulih vekova... Dobrih ljudi, mirisa pržene kafe... Susreta istoka i zpada... Svega toga u ovoj našoj Bosni ima... A čega ima najviše? Sete! Svugde se ona uvila, i sve oko sebe povija... Možda ponajviše pesme govore o nekom narodu, a kada čujete sevdalinku, odmah osetite tu beskrajnu setu... A pesma je samo jedna koja odmah asocira na ovaj grad... „U lijepome starom gradu Višegradu...“ Videćemo taj čuveni Bikavac, divnu Drinu, fantastični, starostavni most – čuvenu na Drini ćupriju, posetićemo i Andrićgrad, uživaćemo u divnoj atmosferi... Malo ćemo dotaći i bajkovite zimske ambijente na Mokroj Gori u Drvengradu,... U povratku ćemo uživati u gradu Čačku.

COVID19 USLOVI PUTOVANJA!

Molimo da se upoznate sa uslovima putovanja na destinaciju koju ste izabrali za doček nove godine. Sve uslove Putovanja možete videti na sledećem linku (podaci se ažuriraju jednom nedeljno): https://www.mfa.gov.rs/lat/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/covid-19-uslovi-za-putovanje

CENA ARANŽMANA PO OSOBI

Smeštaj u apartmanima

59 €

CENA ARANŽMANA PO OSOBI

Smeštaj u „Vizantija sobama“

49 €
CENA SVEČANE NOVOGODIŠNJE VEČERE I NOVOGODIŠNJEG DORUČKA ZA UPLATE U AGENCIJI

umesto 70 € 

samo 60 €

Cena aranžmana obuhvata:

 • prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji (visoka turistička klasa, kompletna oprema, klima, audio-video)
 • smeštaj u prenoćištu „Andrićgrad“ u Višegradu na bazi 1 noćenja bez doručka u odabranoj vrsti smeštaja apartmani ili „budžet“ sobe)
 •  
 • usluge profesionalnog turističkog vodiča

Cena aranžmana ne obuhvata:

 • sve ostale nepomenute usluge
 • ulaznice za muzeje i druge turističke objekte (ulaznica za Drvengrad nije uključena u cenu aranžmana i plaća se na licu mesta – 250 dinara)
 • doplatu za smeštaj u jednokrevetnom apartmanu – 25 €; odnosno u jednokrevetnoj sobi 20 €
 • Fakultativno za uplate na licu mesta: svečana novogodišnja večera uz muzički program i zabavu + doručak 1.januara – 70 €

OPIS SMEŠTAJA

PRENOĆIŠTE „Andrićgrad“ Višegrad http://www.andricgrad.com/explore/prenociste-andricgrad/
 

Prenoćište se nalazi u sklopu kompleksa Andrićgrada. Skroman smeštaj, ali sasvim pristojan. Smeštaj je planiran u apartmanima koji su potpun opremljeni, svi sa kupatilom. Apartman za smeštaj dve osobe ima francuski ležaj; a moguće je uzeti i trokrevetni apartman (svega 2 takva), i na raspolaganju je i jedan četvorokrevetni apartman. Vizantija sobe su u delu prenoćišta koji upravo nosi naziv Vizantija. Skromne, male po površini, sve poseduju kupatilo. Sobe ne poseduju TV!

SVEČANA NOVOGODIŠNJA VEČERA OBUHVATA: predjelo sa goveđom i svinjskom pečenicom,kulenom,projarice,sirevi,jaja,kajmak i peciva; glavno jelo: svinjsko pečenje, rolovana teletina, rolovana piletina ili pastrmka ako neko posti; razne salate; baklava i torta. Uključeno i piće dobrodošlice (rakija, vino, sokovi).

NOVOGODIŠNJI DORUČAK OBUHVATA: domaće sukane pite ispod sača, kiselo mleko ili jogurt.

 

PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 40% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima, obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate!
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate
1. dan (Petak 31. decembar)   NOVI SAD – BEOGRAD – MOKRA GORA – DRVENGRAD - VIŠEGRAD   

Polazak iz Novog Sada oko 7h (Žel.stanica/lokomotiva) i Beograda oko 8.30h (Sava centar). Putovanje preko Čačka, i dalje Ovčarsko-kablarskom klisurom preko Požege i Užica. Jedna usputna pauza radi odmora. Odlazak na MOKRU GORU, jednu od najpoznatijih i najsadržajnijih turističkih destinacija u Srbiji. Poseta DRVENGRADU, kompleksu našeg čuvenog reditelja Emira Kusturice. Priča o ostvarenju jednog sna uz obilazak male crkve brvnare, bioskopa,... Slobodno vreme za ručak i odmor. Nastavak putovanja nakon dvočasovne pauze. Ulazak na teritoriju Bosne na graničnom prelazu vardište i kraća vožnja do lepog starog grada VIŠEGRADA. Po dolasku, odlazak do čuvenog mosta, na Drini ćuprije. Most je izgrađen u periodu od 1571. do 1577. godine, na mestu gde je put povezivao Bosnu sa Carigradom iznad reke Drine (tzv. „Carigradska džada“). Zadužbina je Mehmed-paše Sokolovića, velikog vezira. Sled istorijskih događaja vezanih za gradnju mosta, inspirisali su Ivu Andrića da napiše roman „Na Drini ćuprija“ za koji je dobio Nobelovu nagradu. Šetnja kamenim mostom do Šejtanove sofre i panoramski osvrt na brdo Bikavac i Andrićevu kuću u kojoj je književnik živeo neko vreme.

Odlazak do Andrićgrada, specifičnog kompleksa koji je izgrađen od kamena, te ga mnogi nazivaju i Kamengrad. Andrićgrad je nastao kao ideja Emira Kusturice o kamenom srednjovekovnom gradu inspirisanog delima i likovima nobelovca Ive Andrića. To je u stvari vizija kako je Višegrad mogao izgledati da ga nisu zaobišli renesansa i ostali istorijski periodi. U arhitektonskom pogledu sam grad je mešavina različitih epoha i stilova koji su se smenjivali kroz istoriju ovog područija. Tokom šetnje kroz glavnu ulicu-korzo posetioci će moći da se vrate u prošlost. Vizantijski dvorac, otomanski deo, male radnjice i suvenirnice, spomenici Petru Petroviću Njegošu i Ivi Andriću. Nakon obilaska sledi smeštaj u samom kompleksu Andrićgrada. Odmor. Uveče, fakultativni odlazak na večeru u restoran na DOČEK NOVE GODINE. Zabava do sitnih sati... Noćenje.

2. dan (Subota 1. januar)   VIŠEGRAD – DOBRUN – ČAČAK – BEOGRAD/NOVI SAD    

Kasniji doručak. Odjava iz smeštaja u 11h. Odlazak iz Višegrada. Usputna poseta prelepom MANASTIRU DOBRUN. Posvećen je Uspenju Presvete Bogorodice, a podigli su ga župan Pribil i njegovi sinovi Stefan i Petar 1343. god. Nastavak putovanja preko Mokre Gore i dalje preko Užica i Ovčarsko-kablarske klisure do ČAČKA. Po dolasku sledi kraće upoznavanje sa gradom uz obilazak centra grada koji dominira prelepa crkva Vaznesenja Gospodnjeg, kao i niz lepih palata, među kojima i Gradska kuća. Slobodno vreme za ručak. Nastavak putovanja autoputem „Miloš Veliki“ do Beograda i dalje do Novog Sada. Kraj putovanja.

SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA KOJE SE NALAZE U PROSTORIJAMA AGENCIJE, ILI NA WEB SAJTU: www.fantast.rs ili na sledećem linku(Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika! Pročitajte ih!)